Освітлення магазину мережі Torba (м. Тернопіль, проспект Злуки 6)

Керівник проєкту Олег Сачковський

Термін реалізації 08.11.2023-23.12.2023

Torba — всеукраїнська мережа магазинів товарів широкого вжитку.

Задача

 

  1. Створення ефективного, сучасного і комфортного світлового середовища для магазину, що претендує стати найкращим місцем здійснення закупок в місті Тернопіль 
  2. Розробка та реалізація комплексного світлотехнічного та електротехнічного рішення для сучасного супермаркету з урахуванням суворих вимог безпеки та ефективності.  Починаючи від розробки концепції та проєкту освітлення і електричних мереж до повного введення в експлуатацію всіх електроспоживачів
  3. Врахування в електричній системі можливості автономної роботи магазину під час можливих тривалих відключень електроенергії.  

Освітлення для магазину torba

Послуги

 

Освітлення для магазину torba

Результати

В результаті роботи компанія Nova Light розробила комплексне рішення, завдяки якій:

  • Створено освітлення магазину з урахуванням вимог зонування з використанням спеціальних спектрів для відповідних груп товарів, таких як: алкоголь, коньяк та віскі, хліб, овочі та фрукти, м’ясо, риба, сир, вода.

Освітлення для магазину torba

  • Розроблено, виготовлено та інстальовано система розподільчих щитів спеціального призначення ВРП за АВР плюс ДЕС (ввідно-розподільний пристрій на три вводи), ЩО (щит освітлення з автоматичним управлінням різними сценаріями освітлення), ЩАО (щит аварійного освітлення), ЩК (щит кас), ЩС (щит силовий), ЩВ (щит вентиляції), ЩХО (щит холодильного обладнання) і тд..
  • Один з режимів  освітлення передбачає повноцінну роботу магазину протягом тривалих відключень електроенергії з рівнем  в освітленості понад 400 люкс без перемикань на резервні джерела живлення.
  • Окрему увагу приділено освітленню робочих зон персоналу таких як офіс, склад підсобні приміщення та касові зони, що має забезпечити безпечне та комфортне середовище робочих місць.
  • Інтегровано автоматичну систему управління зовнішнім освітленням та вивіскою з логотипом. 
  • Враховано безпекові рішення електрообладнання у зонах підвищеної вологості. 

Освітлення для магазину torba